
مؤسسه علمی تفکّر برتر
کلینیک تخصصی روانشناسی باور مثبت آماده ارائه مشاوره در حوزه های سلامت، یادگیری، آموزش و پژوهش و خانواده می باشد.
با گردآوری تیمی متعهد، متخصص و مجرب در هر زمینه ای که شما میخواهید می توانیم مشکلات شما در زمینه روانشناسی را مرتفع نماییم.
در حال حاضر موسسه تفکر برتر و کلینیک باور مثبت در سامانه والا آموز آماده ارائه خدمات مختلف روانشناسی می باشد.
حوزه های فعالیت ( خانواده - شغلی - مشکلات فردی - مشاوره - سلامت - یادگیری )
در سامانه والا آموز می توانید از دوره های تخصصی و عمومی در حوزه های فعالیت باور مثبت که توسط برترین درمانگر ها و اساتید تولید شده است ، استفاده نمایید.
مرکز تخصصی مشاوره و روانشناسی باور مثبت
روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرایند های ذهنی است و روانشناس کسی است که فرآیندهای ذهنی و رفتار انسانی را با مشاهده و تفسیر بررسی می کند و چگونگی ارتباط افراد با یکدیگر و محیط را ثبت می کند و جهت ارتقاء سلامت روان اقداماتی را انجام میدهد که غالب این اقدامات در جهت ارتقاء آگاهی و دانش است.
مرکز روانشناسی باور مثبت با داشتن مجوز رسمی از سازمان روانشناسی کشور و با در اختیار داشتن کادری مجرب و متخصص برای اولین بار در اقدامی گسترده دست به ارائه خدماتی نوین در تمامی حوزه های روانشناسی زده و با تاکید بر پایه اصلی سلامت روان که خودشناسی و آگاهی است بستری را در جهت تسریع و تسهیل این امر ایجاد نموده است.
شاید آموزش و آگاهی در رشته ها و حوزه های دیگر در جهت ارتقاء اثر بخشی چندانی نداشته باشد اما بی شک در حوزه روانشناسی آموزش و دانش خودآگاهی قسمت اعظمی از مشکلات و موانع را جهت رسیدن به بهزیستی روانی را مرتفع میسازد از همین رو است که در کشورهای دارای سلامت روان بالا چند سالی است که ارتقاء سلامت روان را در گرو آموزش میدانند، از این رو این مجموعه با در نظر گرفتن این مهم جهت رفاه حال هموطنان عزیز برای رسیدن به بهزیستی روانی و گسترش فردی علاوه بر امکان استفاده از جلسات مشاوره و درمانی فردی و گروهی به صورت حضوری و مجازی، با ایجاد بستری مناسب برای آموزش و تهیه بسته های آموزشی جهت بهرمند ساختن عزیزان اقدام نموده است.
روان شناسی
روان شناسی یا ( در فارسی دری افغانستان: سایکالجی)، ( به انگلیسی: psychology ) یا ( به فرانسوی پسیکولوژی ) (psychologie) دانشی است که با بهره گیری از روش دانشی به پژوهش و مطالعه حالت ها و فرآیندهای ذهنی و رفتار در انسان و دیگر جانوران می پردازند.
منظور از رفتار همه حرکات، اعمال و رفتار قابل مشاهده مستقیم و غیرمستقیم است و منظور از فرآیندهای روانی چیزهایی همچون : احساس ، ادراک، اندیشه ( تفکر)، هوش، شخصیت، هیجان و انگیزش و حافظه است.
آغاز پژوهش های روانشناختی به شکل علمی و دانشگاهی به اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم باز میگردد. می اوان گفت پژوهش های قابل توجه در روان شناسی، تنها از حدود 150 سال پیش شروع شده است و این در حالی است که علوم تجربی دیگر از تاریخچه ای بلندتر و پربارتر برخوردارند. البته مباحث مربوط به روان و ذهن ، قرن هاست که ذهن متفکران را به خود مشغول کرده و آثار مکتوب آن از متفکرانی چون بقراط و افلاطون و ارسطو نیز در دست است.
تعریف
روان شناسی در تاریخچه کوتاه خود، به گونه های متفاوتی تعریف شده است. اولین دسته از روان شناسان، حوزه کار خود را «مطالعه فعالیت ذهنی » می دانستند. با توسعه رفتارگرایی در آغاز قرن حاضر و تأکید آن بر مطالعه انحصاری پدیده های قابل اندازه گیری عینی، روانشناسی به عنوان « بررسی رفتار » تعریف شده این تعریف معمولا هم شامل مطالعه رفتار حیوان ها بود و هم رفتار آدمیان، با این فرض ها که :
1- اطلاعات حاصل از آزمایش با حیوان ها قابل تعمیم به آدمیان است.
2- رفتار حیوانات به خودی خود، شایان توجه است.
از سال 1930 تا 1960 در کتب درسی همین تعریف از روان شناسی ارئه می شد اما با توسعه روان شناسی پدیدار شناختی و روان شناسی شناختی، بار دیگری به آن اضافه گردید و در حال حاضر در تعاریف روان شناسی هم به « رفتار » اشاره می شود و هم به « فرآیند ذهنی»
روان شناسی را می توان چنین تعریف کرد : مطالعه علمی رفتار و فرآیندهای ذهنی
روان شناسی مطالعه ذهن و رفتار است که شامل تأثیرات زیست شناختی ، فشارهای اجتماعی و عوامل محیطی است که بر چگونگی تفکر، عملکرد و حس افراد تأثیر می گذارد.با استفاده از علم روان شناسی، روانپزشکان و روانشناسان به مطالعه اختلالات روانی و شناخت روان انسان ها مشغولند.
هدف روان شناسی :
- توصیف: تحسین هدف روان شناسی توصیف ساده رفتار و فرآیندهای روانی است. با توصیف رفتار و فرآیندهای روانی ما بهتر می توانیم بگوییم که آیا رفتاری بهنجار یا ناهنجار است.
- تبیین: درباره چرایی بروز رفتار آگاه می شویم.
- پیش بینی : پیش بینی کنیم مردم در زمینه های گوناگون چگونه رفتار می کنند یا می اندیشند.
- کنترل: به کمک کنترل ما می توانیم از رفتارهای ناهنجار جلوگیری کنیم یا به تقویت رفتارهای بهنجار بپردازیم.
شاخه های روان شناسی :
هم اکنون انجمن روان شناسی آمریکا ( APA) دارای بیش از 50 شاخه است و هر کدام از این شاخه ها زمینه ای مرتبط با رفتار و فرآیندهای روانی انسان را مورد بررسی قرار می دهند. برخی از این شاخه ها عبارتند از :
1- روان شناسی بالینی : ( clinical psychology)
روان شناسی بالینی به شناسایی و درمان اختلالات روانی، تغییر رفتارهای ناکار آمد و حل مشکلات زندگی می پردازند.
2- روان شناسی عمومی : ( General psychology )
این شاخه را باید پایه و بنیان دانش روانشناسی نامید. روانشناسی عمومی به مطالعه اصول اساسی، مشکلات، چالش های انسانی و روش هایی که زیربنای دانش روان شناسی است می پردازد. بطور کلی روانشناسی عمومی دربرگیرنده بررسی، پژوهش و ارائه راهکار در زمینه رشد انسان،انگیزه، هیجان، عواطف، احساس،ادراک، شناخت، یادگیری، تفکر، عاطفه، هوش و پردازش است.
3- روان شناسی رشد :
روان شناسی رشد که با نام روان شناسی تکوینی یا روان شناسی تحولی هم شناخته می شود به مطالعه و بررسی رشد انسان و چگونگی و چرایی تغییرات انسان در طول زندگی می پردازد و تغییرات و رشد انسان را در زمینه های گوناگون از جمله رشد فیزیولوژیکی ، رشد شناختی ، رشد عاطفی، رشد اجتماعی و ... مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد.
4- روان شناسی تربیتی :
روان شناسی تربیتی یا روان شناسی آموزشی شاخه ای است که با موضوع تربیت، آموزش و یادگیری سر و کار دارد. این شاخه به مطالعه و بررسی چگونگی یادگیری و شیوه های آموزش می پردازد. همچنین اثرات متغیرهای گوناگون روی یادگیری دانش آموزان را مورد مورد ارزیابی قرار می دهد. روان شناسی تربیتی به تفاوت های فردی، ناتوانی های یادگیری، استعداد و فرآیند آموزشی توجهی ویژه دارد و به دنبال این است که راهکارهای آموزشی و یادگیری را بهبود بخشد.
5- روانکاوی :
این شاخه به بررسی تحلیلی و عمیق رفتار و فرآیندهای روانی انسان می پردازد و به دنبال درمان اختلالات روان شناختی با بهره گیری از رویکرد روان کاوی است. این شاخه نقش شگرفب بر درمان اختلالات روانی، توصیف و تحلیل فرآیندهای روانی و رفتارهای انسانی داشته است.
6- روان شناسی اجتماعی :
به دنبال توضیح و درک رفتارهای اجتماعی انسان است و به مطالعه علمی شکل گیری اهداف، افکار، احساسات، باورها و خواسته های افراد در یک زمینه اجتماعی می پردازد. روان شناسی اجتماعی موضوعاتی مانند رفتار گروهی، تعاملات اجتماعی، روابط میان فردی، رهبری، ارتباطات غیر کلامی، پرخاشگری و تأثیرات اجتماعی در تصمیم گیری را مورد بررسی قرار می دهد.
7- روان شناسی شخصیت :
به مطالعه و بررسی زمینه های مرتبط با شخصیت انسان می پردازد.
از آن جایی که هر انسانی منحصر به فرد است روان شناسی شخصیت تلاش می کند تا الگوهای شناختی و رفتاری انسان ها را مورد بررسی قرار دهد تا به درک صحیحی از انسان دست یابد. آنها عوامل گوناگون فردی، ژنتیکی، اجتماعی، فرزندپروری و دیگر موارد مؤثر بر شکل گیری ساختار شخصیت را ارزیابی و تحلیل می کنند.
8- روان شناسی شناختی :
بر ذهن و فرآیندهای روانی تمرکز دارد و به مطالعه ادراک، شناخت، انگیزه، هیجان، توجه، یادگیری،حافظه، حل مسئله، تصمیم گیری و مواردی از این دست می پردازد.
9- روان شناسی رفتاری :
به بررسی و مطالعه رفتار انسان می پردازد. تکنیک های رفتاری به عنوان پایه اصلی درمان تمرکز می کنند. و به دنبال یافتن الگوهای رفتاری و ارتباط آن با فرآیندهای روانی و ذهن انسان هستند.
ترکیب رویکرد شناختی و رفتاری به پیدایش رویکرد شناختی – رفتاری CBT منجر شد.
10- روان شناسی سلامت :
به مطالعه فرآیندهای روانی و رفتار انسان در شرایط سلامتی، مراقبتی و بیماری می پردازد. این شاخه بر چگونگی تأثیر عوامل فیزیولوژیکی و روان شناختی روی سلامت و بیماری انسان تمرکز دارد.
هدف روان شناسی سلامت بهبود و افزایش سطح سلامت روان و یافتن راهکارهایی برای پیشگیری از بروز بیماریها و اختلالات روانی است. روان شناسان سلامت اثر متقابل عوامل جسمانی و روانی روی یکدیگر را بررسی می کنند.
11- روان شناسی کودک :
به مطالعه فرآیندهای روان شناختی کودک، رفتارهای کودک، رشد کودک از دوران بارداری تا پایان دوره نوجوانی، مسائل عاطفی و اجتماعی نیز در حوزه کار آنهاست و به درمان اختلالات روان شناختی کودک، پیشگیری و بازپروری نیز می پردازند.
12- روان شناسی کودک استثنایی :
در برگیرنده طیف کودکان تیزهوش وطیف کودکان دارای کم توانی ( عقب مانده ذهنی – جسمی، نابینایی، ناشنوایی، کودکان دارای مشکل یادگیری، کودکان دارای مشکل تکلم و ... ) است.
کاربرد روان شناسی :
1- پژوهش و کشف درباره انسان، رفتارها و افکار
2- درمان اختلالات روانی
3- کمک به بهبود زندگی انسان
4- ارائه راهکارهای مناسب برای رشد و پرورش از کودکی تا سالمند
5- ارائه برنامه های آموزشی
6- افزایش امید به زندگی در سطح جهانی
تهران - خیابان ولیعصر - برج سپهر ساعی
شنبه تا پنجشنبه 9 الی 20